ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡ

26
Ιαν 2012

Θαλάσσια σπορ στην πόλη (Αη Γιάννης), στο Νυδρί και στη Βασιλική. Λειτουργούν σχολές θαλάσσιων σπορ. Η Βασιλική θεωρείται από τις καλύτερες περιοχές της χώρας για wind surfing.

Για ιστιοπλοΐα προσφέρεται η ανατολική πλευρά του νησιού με τα διάσπαρτα νησάκια. Σχολές ιστιοπλοΐας και γραφεία ενοικίασης σκαφών λειτουργούν στην πόλη και στο Νυδρί.

Τονίζεται ότι το Ιόνιο δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια όπως συμβαίνει στο Αιγαίο. Η ένταση των ανέμων - στις περισσότερες περιοχές έχει διεύθυνση ΒΔ μέχρι Δ με τοπικές αλλαγές σε Β ή ΒΑ- είναι συνήθως 3 με 4 μποφόρ και μερικές φορές 5. Συνήθως η ένταση του ανέμου είναι μεταξύ 4 και 8μμ.

Για περιπάτους αποτελεί ιδανική επιλογή η ορεινή Λευκάδα. Αξίζει να περπατήσετε στα μονοπάτια των Σκάρων με το γραφικό δάσος της Βελανιδιάς, τη Χαράδρα με τους καταρράκτες στο Δημοσάρι, το φαράγγι της Μέλισσας στους Σφακιώτες, το φαράγγι ανάμεσα στο Άλατρο με τα πολλά μοναστήρια. Πάντως ο περιφερειακός δρόμος της Γύρας (πόλη) με θέα το ιχθυοτροφείο και το Ιόνιο πέλαγος είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

Πίστα καρτ λειτουργεί στον Άγιο Νικήτα.

Τον Ιούνιο διοργανώνεται στην πόλη το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύπλοων σκαφών φόρμουλα 3 με παράλληλες επιδείξεις jet-ski Ελλήνων πρωταθλητών.

Ποδηλατικές διαδρομές προτείνεται στο Νυδρί-Άλατρο-Νεοχώρι-Βαυκερή-Σφακιώτες.

Αερολέσχη λειτουργεί στην πόλη.

Για ψάρεμα προσφέρονται όλες οι ακτές του νησιού. Ο απαραίτητος εξοπλισμός αλλά και δολώματα πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα στην πόλη, στο Νυδρί και τη Βασιλική.

Για ποδόσφαιρο και μπάσκετ λειτουργούν γήπεδα (κλειστό μπάσκετ στην πόλη) καθώς και γήπεδο 5Χ5 (στην πόλη απέναντι από το νεκροταφείο).

Για ιππασία υπάρχει κέντρο ιππασίας στην Απόλπαινα, τρία χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, που λέγεται «ARAMIS FARM» (τηλ. 6938816164), όπου μπορείτε να επιλέξετε βόλτα στο βουνό ή βόλτα στη θάλασσα. Ιδανική είναι η διαδρομή στα μονοπάτια πάνω από το εκκλησάκι του Άη Γιάννη. Ιππικός όμιλος υπάρχει και στη Βασιλική με την επωνυμία «ΝΙΚΟΣ» (τηλ. 6947951356) όπου μπορείτε να κάνετε βόλτες στα υπέροχα μονοπάτια του κάμπου αλλά και της παραλίας της Βασιλικής.