Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα

26
Μαρ 2013

marathonios leukadas

Σημαντικά αθλητικά γεγονότα αποτελούν:

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Το μεγαλύτερο ίσως Αθλητικό γεγονός που γίνεται στην Λευκάδα και είναι Πανελληνίως αναγνωρισμένο.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαΐου διοργανώνεται ο Πράσινος Ημιμαραθώνιος. Αγώνας Δρόμου 21.097μ. Η διαδρομή περιλαμβάνει την περιοχή της λιμνοθάλασσας της Λευκάδας, περιοχή προστατευόμενη από τη συνθήκη Natura, όπου συνολικά καλύπτονται τα 17 χλμ, ενώ τα υπόλοιπα 5 χλμ πραγματοποιούνται περιμετρικά της πόλης. Ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο, διεξάγεται ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ, στον οποίο έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος αρχάριοι δρομείς όλων των ηλικιών και πεζοπόροι καθώς και αγώνας 1000μ για μαθητές.

1. filandros.com
2. greenhalfmarathon.gr
3. www.lefkada.gr

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα και Φεστιβάλ Θαλασσίων αθλημάτων διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Βασιλική, στο τέλος Ιουνίου. Συμμετέχουν αθλητές από την Ευρώπη καθώς επίσης και από μακρινές χώρες όπως οι Η.Π.Α. & η Αυστραλία, για τρεις μέρες φανταστικής ιστιοπλοΐας στον πανέμορφο όρμο της Βασιλικής στις κλάσεις Γιοτ, Καταμαράν, Windsurfing & Laser Dinghy. Παράλληλα διοργανώνονται ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και events.

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Κάθε χρόνο τον Απρίλιο, διοργανώνεται αγώνας ορεινής ποδηλασίας ανοιχτής κατηγορίας με την επωνυμία LEFKADA MTB OPEN RACE. Ο αγώνας διεξάγεται στα ορεινά χωριά των Σφακιωτών, σε περίπου 400μ υψόμετρο, 9 χλμ από την πόλη της Λευκάδας, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού Λαζαράτα. Το μήκος της διαδρομής είναι 17 χλμ και ο αγώνας συνολικά 35 χλμ, μέσα σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και σοκάκια του χωριού.

Αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, για κάθε είδος σπορ, είναι διαθέσιμες παντού στη Λευκάδα.