ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΛΕΥΚΑΤΑ

08
Φεβ 2012

a12861-Το Ακρωτήρι Λευκάτα στη Λευκάδα είναι ένα απο τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς στο νησί. Το Ακρωτήρι Λευκάτα θα το βρείτε μετά την παραλία Πόρτο Κατσίκι και ακολουθώντας ένα χωματόδρομο που οδηγεί εκεί. Το Ακρωτήρι απέχει 50 χιλιόμετρα απο την πόλη της Λευκάδας.

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό και επιβλητικό τοπίο με αμφιθεατρική θέα στο απέραντο γαλάζιο στο Ιόνιο πέλαγος. Τα τεράστια λευκά βράχια λένε ότι ήταν ο λόγος που ονόμασαν το Ακρωτήρι Λευκάτα. Το τοπίο είναι ορεινό και άγριο και λέγεται ότι απο αυτό το Ακρωτήρι βούτηξε η λυρική ποιήτρια Σαπφώ στη θάλασσα και αυτοκτόνησε όταν ο αγαπημένος της Φάωνας αρνήθηκε την αρνήθηκε.

Στο Ακρωτήρι Λευκάτα στη Λευκάδα υπάρχει και ο φάρος του Λευκάτα ο οποίος λέγεται ότι είναι κτισμένος επάνω στον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Το επιβλητικό Ακρωτήρι θεωρείται και ένας βράχος δύναμης, ένα φυσικό ενεργειακό κέντρο, μια πύλη προς άλλη διάσταση και μπορεί κάποιος να νιώσει να τον διαπερνούν οι ενεργειακές δυνάμεις του σύμπαντος. Μια εκδρομή στο Ακρωτήρι Λευκάτα είναι μια περιπετειώδης και εντυπωσιακή εμπειρία που αξίζει να ζήσετε στις διακοπές ή στα ταξίδια σας στη Λευκάδα.